Ostvari svoje ciljeve kao što to rade Milioneri

Ostvari Svoje Ciljeve kao što to Rade Milioneri

Milioneri ostvaruju svoje ciljeve jednostavnim pristupom. I prava je šteta što više ljudi iz srednje klase nekoristi ovaj način rada. S’tobom ću podeliti jednu priču iz ne tako davne prošlosti u kojoj je jedan budući milioner postavio sebi avanturistički cilj.

Vratićemo se u 1978 god. kada je mladi Ričhard Branson budući britanski milioner a danas i milijarder vodio svoju diskografsku kuće, u kojoj su svojevremeno snimali i Roling Stonsi.

Sa 28 godina postavio je sebi cilj da kupi tropsko ostrvo.

karipsko more

Angažovao je agenta koji se raspitao o tropskim ostrvima koji su na prodaju. Nedugo zatim mu je javio da u Karipskom moru, među Britanska devičanska ostrva, ima nekoliko ostrva na prodaju.

🌟 Melem za hemoroide – uklanja bol, svrab i krvarenje. Pogledajte cenu i iskustva korisnika.

Ričard je otputovao sa svojom devojkom da pogleda ostrva. Domaćini su ga lepo ugostili, smestili u hotel. Sledećeg jutra, helikopterom su otišli da obiđu ostrva koja su na prodaju.

🌟 Melem za hemoroide – uklanja bol, svrab i krvarenje. Pogledajte cenu i iskustva korisnika.

Na samom kraju karipskog arhipelaga bilo je jedno malo kamenito tropsko ostrvo bez ijedne palme, Necker island u vlasništvu Lord Cobhama. Svidelo mu se i pitao je za cenu. Agent Lord Cobhama mu je rekao da je cena pet miliona dolara.

Lord Cobham

Kad su se vratili u hotel, Ričard je dao ponudu za ostrvo od 100.000 dolara. Kada su čuli koliko je ponudio, kulturno su ih ispratili iz hotela. Ričard se nije obeshrabrio, pa je svaki mesec bio u kontaktu sa Lordom i davao mu po malo veće ponude, 110.000$ pa 120.000$.

Posle nekoliko meseci Lord je upao finansijske probleme i trebalo mu je brzo keš, tako da je na kraju pristao i prodao mu tropsko ostrvo za 180.000 dolara.

Ričard je ostvario svoj cilj, kupio je tropsko ostrvo 🙂

Karipske vlasti su ga uslovile kada se kupi tropsko ostrvo da u roku od nekoliko godina napravi odmaralište. Što je on i učinio.

🌟 Melem za hemoroide – uklanja bol, svrab i krvarenje. Pogledajte cenu i iskustva korisnika.

Međutim u Karipskom moru se svake godine pojave tropske oluje i jednom prilikom dok je besnela oluja, udario je grom i sve mu spalio. Brenson, tada već milioner, nakon toga nemilog događaja obnovio je ostrvo da bude još lepše i još bolje nego što je bilo.

Richard Branson

Necker Island je pravi mali biser u Karipskom moru. 2006 godine ostrvo je procenjeno na 60 miliona dolara !

Necker Island

Da bi ostvario ciljeve kao što to rade milioneri, trebaš da definišeš svoj cilj. Da ti bude kristalno jasno šta želiš da ostvariš. Što bolje definišeš i opišeš svoj cilj, ono što želiš da ostvariš, to će ti biti lakše i da ga ostvariš.

Napiši na papir, papravi pozadinu – wallpaper na računar, mobilni. Tako da ti bude blizu, da možeš da ga vidiš, da se podsećaš na svoj cilj. Jer kao što znaš svi mi, ti i ja , imamo svakodnevne probleme i izazove.

🌟 Melem za hemoroide – uklanja bol, svrab i krvarenje. Pogledajte cenu i iskustva korisnika.

Ti problemi ti skreću pažnju i mogu te lako udaljiti od tvog cilja, da kreneš u drugom pravcu i zaboraviš na njega. Ovako ćeš imati podsetnik da ti drži fokus i pažnju na ovo što želiš da ostvariš.

Mudro je da sedneš sa nekim i popričaš o koracima za ostvarenje tog cilja ili ih napiši na papir. Napravi plan, upoznaj se sa koracima koje treba da uradiš da bi ostvario cilj, ono što treba da se desi, da se poklopi da bi ostvario cilj.

Na kraju, baci se u akciju, ovo si toliko puta čuo ali je zaista jako bitno. Jako je bitno da počneš da radiš na ostvarenju svog cilja. Nije dovoljno želeti i postavljati ambiciozne ciljeve, treba i raditi na njihovom ostvarenju.

Kaži jasno šta želiš, imaj podsetnik koji ti drži fokus, napravi plan i svakodnevno radi da ga ostvariš.

Svi milioneri tako rade, ja tako radim a tako možeš i ti. Razmišljaj kao milioneri da izgradiš život kakav ti želiš.

Pogledaj, pročitaj, primeni, 8 poslova kako zaraditi preko Interneta bez ulaganja u slobodno vreme.

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments